Takaisin

EAM ostaa PCA:n hallinnointiliiketoiminnan

EAM ostaa PCA:n hallinnointiliiketoiminnan

PCA Corporate Finance Oy (”PCA”) ja Evli Alexander Management Oy (”EAM”) ovat 30.6.2008 toteuttaneet kaupan, jolla PCA siirtää osakesidonnaisten kannustinjärjestelmien hallinnointiliiketoimintansa EAM:lle. Järjestelyssä EAM:n hoidettavaksi siirtyy useiden suurten suomalaisten pörssiyhtiöiden optio- ja osakepalkkiojärjestelyjen ylläpito ja hallinnointi.

Kannustinjärjestelmien hallinnointipalvelun ja sen asiakkaiden lisäksi EAM:lle siirtyy viisi palvelua hoitavaa työntekijää, sekä tietojärjestelmä. Toteutetun kaupan jälkeen EAM:n hoidossa on pääosa keskeisten suomalaisten pörssiyhtiöiden optio- ja osakepalkkiojärjestelyistä.

Evli Alexander Management Oy on toiminut marraskuusta 2007 lähtien, kun Evli Pankki Oyj ja Alexander Group Oy yhdistivät osaamisensa kannustinjärjestelmien hallinnointipalveluiden tarjoamisessa. PCA:n asiantuntijoiden osaaminen vahvistaa oleellisesti EAM:n palveluvalikoimaa.

EAM:n kautta asiakas saa käyttöönsä koko palveluketjun kannustimien suunnittelusta ja liikkeeseenlaskusta optioiden ja osakepalkkioiden hallinnointiin ja realisointiin sekä help desk -palvelut yrityksen työntekijöille. Kannustinjärjestelmään kuuluva henkilö saa samalla vaivattomasti käyttöönsä Evlin kattavat välitys- ja varainhoitopalvelut. EAM panostaa jatkossa voimakkaasti tarjoamiensa palveluiden kehittämiseen ja suunnittelee tuovansa syksyllä 2008 markkinoille uusia kannustinjärjestelmien palvelutuotteita. Evli Alexander Management on tämän kaupan myötä yhä selvemmin se varteenotettavin kotimainen tarjoaja kannustinjärjestelmien hallinnointipalvelujen toteuttamisessa, yhtiön toimitusjohtaja Pertti Helaniemi toteaa. PCA on tarjonnut kaupan kohteena olevia palveluita vuodesta 1998 alkaen. Jatkossa PCA keskittyy yrityskauppojen (M&A) ja yritysrahoituksen neuvonantopalveluihin. Vuonna 2007 PCA oli johtava yrityskauppojen neuvonantaja Suomessa. Lisätietoja Pertti Helaniemi, toimitusjohtaja, Evli Alexander Management Oy, puh. +358 9 6226 0040 tai +358 50 560 5506
uutisliitteen kuva
Pertti Helaniemi
Managing Director

+358 9 4766 9421

LinkedIn

pertti.helaniemi@eam.fi