Takaisin

Euroclearin T2S-järjestelmämuutos 7.5.2018

Euroclearin T2S-järjestelmämuutos 7.5.2018

Uuden järjestelmän käyttöönoton myötä jokaiselle yhtiötapahtumalle on nimettävä liikkeeseenaskijan asiamies ja rekisteripäivät noudattavat T2S-kalenteria, jossa kansalliset arkipyhät ovat selvitys- ja rekisteripäiviä. Arvo-osuustilin numerot muuttuvat 35 merkkiä pitkään muotoon ja kirjaamisperusteet muuttuvat selvitysohjepohjaisen järjestelmän mukaisiksi. Eurclearin päivittämä hinnasto astuu myös voimaan 7.5.2018.

Osakemerkinnät optio-oikeuksilla

Aikaisemmasta toimintatavasta poiketen optionhaltijan tulee 7.5.2018 lähtien ottaa yhteyttä arvo-osuustilinhoitajayhteisöönsä tehdäkseen osakkeiden merkinnän optio-oikeuksillaan. Osakkeiden merkintöjä otetaan vastaisuudessa vastaan vain siinä arvo-osuustilinhoitajayhteisössä, jossa optiot ovat säilytyksessä. Kaikki säilyttäjäyhteisöt ovat velvollisia ottamaan merkintöjä vastaan. Työsuhdeoptio-oikeuksien haltijat, joilla on arvo-osuustili Evli Pankissa voivat tehdä osakemerkinnän entiseen tapaan sähköisesti Incentive-palvelussa.

Myy ja merkitse -toimeksiannot

Optio-oikeuden haltijat, joilla on arvo-osuustili Evli Pankissa voivat lisäksi edelleen antaa myy ja merkitse -toimeksiantoja sähköisesti Incentive-palvelussa.

Palvelun sujuvuuden varmistamiseksi vaihtoehtona on keskittää optiokannustimien arvo-osuustilit Evli Pankkiin. Tarvittaessa kerromme mielellämme palveluistamme lisää.