Takaisin

Hallituspalkkiot 2019

Hallituspalkkioiden maksu osakkeina 2019

EAM palvelee pörssiyhtiöitä kannustinjärjestelmien hallinnointipalvelujen lisäksi myös yhtiön hallituksen vuosipalkkion osakehankintojen ja -siirtojen, sekä muiden niihin liittyvien käytännön asioiden osalta.

Vuodesta 2020 lähtien yhtiön ylimmän johdon ja hallituksen palkitsemispolitiikka, ja edelleen 2021 lähtien taaksepäin katsova palkitsemisraportti, ovat agendalla yhtiökokouksissa. Tämän ”Say on pay” -toimintamallin myötä entistä useampi pörssiyhtiö on alkanut maksaa osan hallituksen kiinteästä vuosipalkkiosta yhtiön osakkeina. Osakkeet tulevat hallituksen jäsenen omistukseen vallitsevaan markkinahintaan ja verotetaan alkuvaiheessa ansiotulona.

EAM auttaa asiakkaitaan osakkeiden tekniseen hankintaan, varainsiirtoveroihin, palkkahallintoraportointiin, MAR-ilmoituksiin ja -tiedotteisiin, yms. liittyvissä käytännön asioissa. Erityisesti ulkomaisten hallitusjäsenten kohdalla haasteita voi esiintyä myös suomalaisen arvo-osuustilin avaukseen liittyen, mutta EAM tarjoaa sellaisen säilytysmaksutta ko. yhtiön osakkeiden säilytystä varten.

Lisätietoja liiketoimintajohtaja Petri Pehkoselta. 

 

uutisliitteen kuva
Petri Pehkonen
Director, Operations

+358 9 4766 9425

petri.pehkonen@eam.fi