Takaisin

FATCA -tietojen toimittaminen mahdollista Incentivessä

FATCA -tietojen toimittaminen mahdollista Incentivessä

Voidaksesi ostaa/myydä ja vastaanottaa osakkeita kannustusohjelmassa tarvitset suomalaisen arvo-osuustilin. Rahanpesua, veronkiertoa ja sijoittajansuojaa koskevasta sääntelystä johtuen pankeilla on lakisääteinen velvollisuus kysyä asiakkaidensa henkilötietoja. Pankin tulee tunnistaa ja tuntea asiakkaansa sekä tilille tulevien varojen alkuperä ja käyttötarkoitus.

USA:n kanssa allekirjoitettu FATCA-sopimus USA:ssa verovelvollisten asiakkaiden tunnistamiseksi tuli voimaan 1.7.2014. Sopimus velvoittaa suomalaiset pankit esittämään lisää kysymyksiä henkilötiedoista asiakkailleen. Kysymykset koskevat syntymäpaikkaa, kansalaisuutta, verotusmaata, osoitetta ja veronumeroa (TIN) tai muuta veroviranomaisten käyttämää henkilötunnusta. Nämä tiedot ovat edellytys arvo-osuustilin avaamiselle.  Koska verovelvollisuus voi johtua muista syistä kuin kansalaisuudesta, tulee jokaisen osallistujan vastata kysymyksiin, kansalaisuudesta riippumatta.

Tarvittaessa tiedot kysytään EAM:n Incentive -portaalissa. Vastaukset toimitetaan Evli Pankille ja niitä käsitellään luottamuksellisesti pankkisalaisuuden piirissä.

Otathan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tähän liittyen.

uutisliitteen kuva
Pertti Helaniemi
Managing Director

+358 9 4766 9421

LinkedIn

pertti.helaniemi@eam.fi